Anoniem Dame
Anoniem Dame

Sophie

Marketing director

Ik dacht dat ik de job van mijn leven had. Maar na een tijdje bleek ik totaal niet op dezelfde golflengte te zitten als onze CEO. Dat maakte het werken alsmaar moeilijker. Ik kwam in strijd met mijn eigen overtuigingen.

Ik deed mijn job graag, genoot veel vertrouwen bij mijn collega’s en verdiende bovendien goed mijn boterham, maar door die interne spanningen verloor ik ontzettend veel energie. Daar kwamen op een bepaald moment nog ernstige familiale problemen bovenop.

Ik had het gevoel elke dag een strijd te leveren, zowel op het werk als thuis. Als leidinggevende wou ik bovendien zo veel mogelijk vermijden dat mijn team, collega’s zouden merken hoe zwaar ik het thuis had. Ik raakte stilaan uitgeput. En had zeker niet de energie om een andere job te zoeken. Via via kwam ik terecht bij Lieselot.

Met Lieselot klikte het meteen. Ze luisterde zonder een oordeel te vellen, maar stelde gericht vragen, zodat ik stilletjes aan doorheen het bos van heftige emoties opnieuw wat licht begon te zien. Ze nam met mij de verschillende opties door. Zo had ik enorm veel schrik om mijn job op te geven, ook al voelde ik dat het zo niet langer verder kon. Lieselot leerde me te identificeren wat me tegen hield: was het mijn man, mijn omgeving of vormde ik zelf het grootste obstakel. Want opgeven was toch zwak … Daarnaast gingen we ook na hoe het zover was gekomen: wat was belangrijk voor mij, wat was mijn aandeel in de situatie, hoe kon ik in de toekomst beter mijn grenzen (laten) respecteren… We sloten de sessies af zonder “oplossing” of definitieve beslissing maar ik had wel meer rust gevonden. Ik had mezelf, de situatie en mijn opties veel beter in kaart.

Zes maanden later diende ik mijn ontslag in, zonder een andere job achter de hand te hebben. Het was een moeilijke maar weloverwogen beslissing en daardoor had ik er vrede mee.

Als ik iemand een raad zou moeten geven, dan is het om tijdig een jobcoach in te schakelen. Zie het als een cadeau voor jezelf.

Met Lieselot heb ik nog steeds contact. Ze is een heel authentiek, warm persoon, geduldig maar toch to the point. Haar brede professionele ervaring gecombineerd met een grote dosis empathie maken haar heel geschikt voor deze job.