Wijzerzin 098
Wijzerzin 098

Coaching

Om de werkrelatie verder aan te scherpen ben ik ervan overtuigd dat bedrijven moeten durven investeren in open carrière- en talentgesprekken met hun medewerkers.

Retentie wordt het nieuwe aanwerven

Het is mijn ervaring dat deze gesprekken veel te weinig gebeuren en dat mensen soms vertrekken zonder een echte dialoog te hebben. Wanneer ik hen hiertoe aanzet is de reactie dikwijls verrassend positief, er is vaak meer mogelijk dan men in eerste instantie denkt.

Zeker in de huidige arbeidsmarkt worden dergelijke gesprekken een absolute must ‘Retentie wordt het nieuwe aanwerven.’ Mensen kiezen nu voor werkgevers waarbij hun talenten aangescherpt worden zodat hun eigen ontwikkeling verder wordt bevorderd eerder dan werkgevers waar ze hun hele carrière bij zullen blijven. Onderzoek (An Bollen et al. Loopbaanbegeleiding in bedrijfscontext) wijst dan ook uit dat bedrijven die investeren in loopbaanondersteuning voor hun medewerkers, medewerkers hebben die meer plezier hebben in het werk, minder te kampen hebben met vermoeidheid na het werk, meer tevreden zijn met hun loopbaan en minder de intentie hebben om de organisatie te verlaten.

ICF-gecertificeerd

Als ICF-gecertificeerd coach op PCC niveau ben ik opgeleid om diepgaande coaching trajecten te begeleiden die effectieve veranderingen met zich meebrengen. Wat bied ik hier dan concreet in aan?

  • Interne loopbaancoaching – We zoeken uit in welke richting de medewerker wenst te evolueren en hoe de organisatie hierop kan inspelen.
  • Coaching – We bepalen op welk vlak de medewerker kan groeien en starten een traject van verschillende gesprekken.

Zin om hierover te reflecteren?

Contacteer mij vrijblijvend, ik help je graag verder.

Contacteer mij